logo

25η Μαρτίου στην Ουκρανία - Η Απαρχή της Ελληνικής Επανάστασης

1190€
(0 votes)
Additional Info
 • Χώρα: Ουκρανία
 • Αναχωρήσεις: 17/03
 • Price: 1190€
 • Days: 9
0 comments
Περιγραφή
Ουκρανία

9 μέρες αεροπορικώς Λβιβ, Κοτίν, Κάμιανετς-Ποντίλσκυ, Κίεβο, Νίζιν, Τσέρνιγκοφ, Οδησσός. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* - 5* με πλουσιοπάροχο μπουφέ πρωινό καθημερινά.

Το Travelshouse για άλλη μία φορά ετοίμασε για σας ένα ταξίδι σταθμό, με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου, όπου θα παρακολουθήσουμε και την δοξολογία στην πόλη της Οδησσού! Ένα ταξίδι στην αυθεντική παλιά Ουκρανία που θα σας συναρπάσει. Αφεθείτε στη νωχελική αγκαλιά και την ηρεμία που αποπνέει η πόλη Λβιβ με το ιστορικό της κέντρο (μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO), την μαγεία της μεσαιωνικής αύρας στο Κάμιανετς-Ποντίλσκυ και νοιώστε την βαθιά θρησκευτική κατάνυξη που περιβάλει το Κίεβο με κάποιες από τις παλαιότερες εκκλησίες της Ανατολικής Ευρώπης. Και φυσικά ο γύρος αυτός ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στην ιστορική Οδησσό, μητρόπολη της Νότιας Ουκρανίας, που θα μας γεμίσει με τα αρώματα της Μαύρης Θάλασσας. Δεν θα παραλείψουμε την επίσκεψη στην ορθόδοξη εκκλησία της Αγ. Τριάδας και στο σπίτι όπου ιδρύθηκε η φιλική εταιρεία. Ακολουθείστε μας λοιπόν σ’ αυτό το ταξίδι – εμπειρία στην…. «Άκρη της Ρωσίας», όπως μας λέει το ίδιο το όνομα της Ουκρανίας στα ουκρανικά.

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Turkish Airlines.
 • Διαμονή: Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5*, 4*.
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός Κων/πολης).
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
Ημέρα 1Ημέρα 2Ημέρα 3Ημέρα 4Ημέρα 5Ημέρα 6Ημέρα 7Ημέρα 8Ημέρα 9
Αθήνα - Κωνσταντινούπολη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την Λβιβ μέσω ενδιάμεσου σταθμού (Κωνσταντινούπολη) και διανυκτέρευση.

Κωνσταντινούπολη - Λβιβ

Άφιξη στο Λβιβ κα αμέσως ξεκινάμε για μία εκτενή ξενάγηση στην πόλη γύρω από το ιστορικό κέντρο της. Εδώ θα δούμε την Πλόστσα Ρύνακ, (την πλατεία της Αγοράς), την πιο καλοδιατηρημένη πλατεία της Ουκρανίας, με σπίτια από τον 16ο και 18ο αιώνα. Τα πολυάριθμα μνημεία της πόλης εκτείνονται έως το Βισόκι Ζάμοκ, απ’ όπου θα έχουμε πανοραμική θέα της πόλης. Θα επισκεφθούμε το παλιό μουσείο φαρμακείων αλλά και ένα εργοστάσιο σοκολάτας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Το απόγευμα, ελεύθερο πρόγραμμα για ξεκούραση ή μία χαλαρή βόλτα στα δρομάκια της πόλης.

Λβιβ – Κοτίν – Κάμιανετς Ποντίλσκυ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Κοτίν, για μία επίσκεψη στο κάστρο της πόλης πριν ξεκινήσουμε για το Κάμιανετς Ποντίλσκυ. Ένα μεσαιωνικό αριστούργημα κτισμένο στο βραχώδες ποτάμιο νησί που δημιουργούν οι μαίανδροι του Σμότρυτς. Η παλιά οχυρωμένη πόλη του 11ου αιώνα κατοικήθηκε από Αρμένιους, Έλληνες, Εβραίους, Πολωνούς και Ουκρανούς που άφησαν πίσω τους έναν εντυπωσιακό αριθμό μνημείων. Θα τριγυρίσουμε στα δρομάκια της πόλης θα επισκεφθούμε την αρμένικη συνοικία, θ’ ανεβούμε στους πύργους των οχυρώσεων και θα περάσουμε κάτω από τις εντυπωσιακές πύλες. Το βράδυ διανυκτέρευση στην πόλη.

Κάμιανετς Ποντίλσκυ – Κίεβο

Μετά το πρωινό ξεκινάμε αμέσως για την οδική μεταφορά μας στο Κίεβο την πρωτεύουσα της Ουκρανίας και μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Καθ’ οδόν θα κάνουμε μία στάση στο Ζιτόμιρ, μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ουκρανίας και διοικητικό κέντρο της περιοχής από την εποχή του μεσαίωνα μέχρι και σήμερα. Το 1918 είχε την έδρα της στην πόλη η κυβέρνηση της Ουκρανικής Λαϊκής Δημοκρατίας. Άφιξη στο Κίεβο τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Κίεβο (Ολοήμερη ξενάγηση)

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην όμορφη πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το «Χρυσό Κίεβο». Στην ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Μιχαήλ, στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου με την ομώνυμη εκκλησία – καθεδρικό χτισμένη τον 18ο αιώνα με τον χρυσό τρούλο της να δεσπόζει στην πλατεία. Μετά θα πάμε στην περιοχή Αντρίγιφσκυ, όπου συχνάζουν οι καλλιτέχνες και κυριαρχεί με τον όγκο της το αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Αγίου Ανδρέα -έργο του Ραστρέλι -, του αρχιτέκτονα, που έκτισε τα χειμερινά ανάκτορα των τσάρων στην Αγία Πετρούπολη. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την Αγία Σοφία, την αρχαιότερη εκκλησία της ρωσικής ορθοδοξίας και περνώντας από τη συνοικία των εμπόρων, το Ποντίλ, θα καταλήξουμε στην Αγία Λαύρα («Ναός της Λαύρας των Σπηλαίων»). Εδώ μας περιμένει το μουσείο των ιστορικών θησαυρών με χρυσά αντικείμενα από τους τάφους των Σκυθών φτιαγμένα από Έλληνες τεχνίτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Κίεβο - Νίζιν - Τσέρνιγκοφ – Κίεβο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε το ταξίδι μας για την Νίζιν, την μεγαλύτερη κάποτε ελληνική αποικία στην Ουκρανία. Εδώ θα δούμε πολλές πρώην ελληνικές εκκλησίες και θα επισκεφθούμε το νεκροταφείο με τους τάφους και τα μνημεία των Ελλήνων εμπόρων και ευεργετών, όπως είναι οι αδελφοί Ζωσιμάδες που κατάγονται από την Ήπειρο. Το απόγευμα θα «ανακαλύψουμε» το Τσέρνιγκοφ με μια επίσκεψη στο πάρκο με τα ιστορικά μνημεία – εκκλησίες και την κεντρική πλατεία. Επιστροφή στο Κίεβο και διανυκτέρευση.

Κίεβο – Οδησσός

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και πτήση για την Οδησσό. Εκεί θα συναντήσουμε τον ξεναγό μας και θα ξεκινήσουμε αμέσως την εκδρομή μας για το αρχαίο φρούριο Άκκερμαν (Μπέλγοροντ Dnistrovskyy), ένα ιστορικό και αρχιτεκτονικό μνημείο του 13ου-14ου αιώνα. Το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Οδησσό και διανυκτέρευση.

Οδησσός

Πρωινό και ξενάγηση στην πόλη της Οδησσού, την μητρόπολη της Νότιας Ουκρανίας που είναι χτισμένη σ’ ένα ύψωμα απ’ όπου ατενίζει τον Εύξεινο Πόντο. Θα κατεβούμε τις μνημειακές σκάλες της Οδησσού που έγιναν γνωστές από την ταινία του Αϊζενστάιν «Θωρηκτό Ποτέμκιν», θα δούμε την όπερα, θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το θαλάσσιο πάρκο και την παραλία Lanzheron. Διανυκτέρευση.

Οδησσός – Αθήνα

Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας για να παρακολουθήσουμε τη δοξολογία και στη συνέχεια επίσκεψη στο σπίτι όπου ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία. Χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη, αποχαιρετιστήριο δείπνο και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα τα ξημερώματα (26/03).

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλε ένα μήνυμα

Κάντε κράτηση