logo

Περσία – Ταξίδι στην ιστορία

930
(0 votes)
Additional Info
 • Χώρα: Ιράν
 • Price: 930
 • Days: 9
0 comments
Περιγραφή

Αναχωρήσεις 2017 – 2018 : 7/7, 21/7, 11/8, 25/8, 8/9, 29/9, 7/10, 21/10, 11/11, 2/12, 6/1, 27/1, 3/2, 17/2, 24/3

 

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια με απ’ ευθείας πτήσεις της Aegean
 • Διαμονή στα ξενοδοχεία 4* και 5* στο Ισφαχάν στο ανάκτορο θρύλο ABB ASI
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές – εκδρομές – ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί 
 • Έμπειρος αρχηγός από την Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται
 • Φόροι αεροδρομίων, ατομική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, είσοδοι €610
 • Βίζα εισόδου € 60
 • Τοπικοί φόροι για φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, εισόδους (καταβάλλονται μόνο τοπικά) € 80

Πρόγραμμα

Πτήση για Τεχεράνη. Άφιξη ξημερώματα και μεταφορά στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.
Το ίδιο πρωί θα ξεκινήσει η ξενάγηση πόλης με επίσκεψη στα τρία από τα κορυφαία μουσεία του κόσμου στο είδος τους. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, με εκθέματα ιρανικής τέχνης από την προϊστορία έως την ισλαμική εποχή και με ιδιαίτερη έμφαση στην λαμπρή εποχή των Αχαιμενιδών. Συνέχεια έχει Μουσείο χαλιών, που φιλοξενεί μερικά απ' τα κορυφαία δημιουργήματα των τελευταίων 500 χρόνων και τέλος το θησαυροφυλάκιο που φυλάει έργα τέχνης αμύθητης αξίας και πολύτιμους λίθους, όπως τα στέμματα του τελευταίου Σάχη και της αυτοκράτειρας της Περσίας, καθώς και το μεγαλύτερο άκοπο διαμάντι στον κόσμο, το Ντιουν Νουρ, «η θάλασσα του Φωτός». Ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση στη πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ, στη παλιά βουλή και την μεγαλόπρεπη πύλη του εθνικού κήπου. Ακολουθεί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη «Πόλη των Ρόδων και των Αηδονιών».
Ολοήμερη εκδρομή στο Τζαμί Vakil, ένα σύμπλεγμα 8.660 τ.μέτρων. Ακολουθεί επίσκεψη στους κήπους Ναρεζεστάν (ή κήπο των πορτοκαλιών), στο τέμενος Nasirol-Molk, στο κήπο Εράμ χαρακτηρισμένο από την Unesco (ΜΠΚ), στο τάφο του Hafez, στην Ακρόπολη του Καρίμ Χαν και τέλος θα περάσετε από τη πύλη το Κορανιού…για να ευλογηθείτε και εσείς όπως και όλοι οι ταξιδιώτες που μπαίνουν ή βγαίνουν τη πόλη.
Με κατεύθυνση τη Γιαζντ(την ιερή πόλη των Ζωροαστρών), θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στη πόλη των Μεγάλων Βασιλέων και του Μέγα Αλέξανδρου, «την πλουσιότατη των υπό τον Ήλιο πόλεων» την Περσέπολη (70 χλμ περίπου). Ξενάγηση στα ερείπια του ανάκτορου της δυναστείας των Αχαιμενιδών που καταστράφηκαν το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο. Ακολουθεί επίσκεψη στις Πασαργάδες, πρωτεύουσα του Κύρου του Μεγάλου, του κατακτητή του κόσμου και επίσκεψη του τάφου του που έχει χαρακτηριστεί ΜΠΚ από την Unesco. Άφιξη στη Γιαζντ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας και χρόνος ελεύθερος.
Πρωινή περιήγηση, στο πύργο της σιωπής, το τέμενος της φωτιάς, στους Ανεμόμυλους και το Τέμενος Τζαμέ με τους ψηλότερους μιναρέδες της Περσίας. Κάντε βόλτα στο τοπικό κλειστό παζάρι, με κεντήματα και λαμπερά χρυσαφικά. Ακολουθεί οδική μετάβαση για το Ισφαχάν (300 χλμ περίπου), το καλλιτεχνικό θησαυροφυλάκιο του Ιράν, με επίσκεψη καθοδόν στην Ναΐν, διάσημη για τα περίφημα χαλιά της. Άφιξη στο Ισφαχάν, το γαλάζιο αγριολούλουδο της ερήμου και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Ως η ωραιότερη πόλη του Ιράν, το Ισφαχάν είναι γνωστό για το πολεοδομικό της σχεδιασμό, τους πανέμορφους κήπους της, τα ανάκτορα, τα εκατοντάδες τζαμιά, τα δημόσια λουτρά, τις βιβλιοθήκες, μεντρεσέδες, καθώς και καραβαν σεράι. Θα επισκεφθείτε μεταξύ άλλων, το αιθέριο τζαμί Λοφτολάχ το Παλάτι των 40 κιόνων με την εξαίσια διακόσμηση, τις περίφημες γέφυρες της πόλης με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονικής τους, την Αρμένικη συνοικία, που φτιάχτηκε μετά από πρόσκληση του Σαχ Αμπάς προς τους Αρμενίους στις αρχές του 17ου αι, το αρχιτεκτονικό θαύμα της μοναδικής πλατείας Μεϊντάν, «μισός κόσμος» όπως περήφανα την χαρακτήρισε ο Σαχ Αμπάς, το επιβλητικό Τζαμί του Ιμάμη, το θαυμαστό παλάτι Αλί Καπού, από το μπαλκόνι του οποίου θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα και τέλος θα αξιοποιήσετε τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο σας για ψώνια στο πολύβουο παζάρι. Το βράδυ θα κάνετε μία περιήγηση στη γέφυρα των 30 ανοιγμάτων (Σι Οσε Πολ), για τα θαυμάσετε τη φωταγώγηση της.
Κατά την εξαιρετική διαδρομή μέσα στα φαράγγια του όρους Κάρκας όπου ξεπετάγεται μπροστά σας το κοκκινωπό περίγραμμα του χωριού Αμπιανέ, θα γίνει στάση στο Κασάν για επίσκεψη του πιο περίτεχνου παζαριού και του αρχοντικού Μουτζρεντί, του 19ου αιώνα. Θα δείτε τους κήπους Φιν ή Κήπους του Βασιλιά και τα αρχαία λουτρά. Συνεχίζεται για τις οικολογικές εγκαταστάσεις της ερήμου Ματιναμπάντ. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.
Ημέρα ελεύθερη για εξορμήσεις και δραστηριότητες στην έρημο και ξεκούραση. Εδώ θα σας δοθεί η ευκαιρία ασχοληθείτε με τις δραστηριότητες, όπως βόλτα με καμήλες, ποδήλατα, περπάτημα στην έρημο, βόλτα με τζιπ στους αμμόλοφους και πολλά άλλα.
Θα γίνει πολύ πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και θα ακολουθήσει η πτήση για την Αθήνα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλε ένα μήνυμα

Κάντε κράτηση